Ajankohtaista

Minun Töölöni -kirjoituskilpailun palkitut

Töölö-Seura ry ja Töölön alueen koulut ovat yhteistyössä järjestäneet tänä vuonna jo viidennen kerran koululaisille kirjoituskilpailun teemalla Minun Töölöni. Tänä vuonna kirjoituksissa juhlistettiin myös 100-vuotiasta Suomea. Lue palkitut kirjoitukset tästä.

Helsinki-päivän kuvakooste

Lapset saapuvat Helsinki paiva 2017Töölö-Seuran järjestämä Helsinki-päivän ohjelma vietiin läpi sateisella Töölöntorilla. Riesa Pellen ohjelmaa saapui katselemaan suuri joukko päiväkotien lapsia. Katso Helsinki-paivan_2017_-kuvakooste.pdf

Helsinki-päivä 12.6. Töölöntorilla

Töölö-Seura ry järjestää vanhan tavan mukaan  Töölöntorilla Helsinki-päivän ohjelman  12.6.2017. 
Riesa Pelle Helsinki paiva 2017 pak
Ohjelma Töölöntorilla maanantaina 12.6.2017
klo 10.00 Avajaissanat
klo 10.15 Musiikkia: Ari Joki (laulu, kitara)
klo 10.30 Lastenohjelma: Riesa-Pelle
klo 11.00 Ari Joki (laulu, kitara) ja Mila Laine (sello, laulu) esiintyvät
klo 12.00 Lausuntataiteilija Suvi Olavinen lausuu Helvi Hämäläisen runoja
klo 12.30 Lastenohjelmaa: Riesa-Pelle
klo 13.00 Terveyden asiantuntija Kylli Kukk
klo 13.30 Sopraano Laura Pyrrö ja Töölö Brass seitsikko säestää
klo 14.00 Näyttelijä, ohjaaja Hannu Huuska lausuu Aleksi Kiven Suomenmaa sekä Eino Leino
klo 14.30 Historioitsija Ossian Enkvist Suomi 100 vuotta Töölössä
klo 14.45 Töölö Brass seitsikko viihdyttää
klo 15.15 Vuoden töölöläinen yrittäjä Keltainen Salonki esittelyssä
klo 15.30 Koululaisten kirjoituskilpailun voittajat aiheena Suomi 100 v luontoon ja Töölö
klo 16.00 Ari Joki (laulu, kitara) ja Mila Laine (sello, laulu) esiintyvät  

Jos haluaisit olla mukana avustamassa hallitusta Helsinki-päivän käytännön tehtävissä, ota ystävällisesti yhteyttä puheenjohtaja Pirkko Liljeströmiin joko sähköpostitse pirkko.liljestrom@pp.inet.fi  tai puhelimitse  040 506 8088. Olemme kiitollisia myös lyhytaikaisesta avusta eli ei tarvitse sitoutua koko päiväksi.

Toimintakertomus 2016 ja toimintasuunnitelma 2017

Yhdistyksen varsinaisessa kokouksessa 15.2.2017 hyväksyttiin Töölö-Seuran toimintakertomus 2016 ja toimintasuunnitelma vuodelle 2017 . Tutustu klikkaamalla.

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Jäsenmaksut säilyivät ennallaan. Puheenjohtajaksi valittiin Pirkko Liljeström ja muiksi hallituksen jäseniksi Maija Blixt, Pirjo Hallipelto, Juhani Pelanne, Rolf Rosenberg ja Sirpa Ruotsalainen ja varajäseneksi Tuula Sahlin.

Tule toimimaan paremman ympäristön puolesta

Temppelikallio

Töölö on hieno, mutta ei vielä valmis

Me, jotka asumme Töölössä, saamme olla tyytyväisiä asuinympäristöömme. Onko Helsingissä toista kaupunginosaa joka on yhtä täydellinen. Se on vanha, jo 1930-luvulla melkein valmiiksi rakennettu oikea kaupunki. Valoisa, leveät kadut, kivijalkaliikkeitä, ravintoloita, pikkuteattereita, ooppera, musiikkitalo, Olympiastadion, puistoja ja rantoja, runsaasti patsaita ja muistomerkkejä, kauniita rakennuksia, oma tori, kaikkea tätä meillä on. Julkinen liikenne on monipuolista ja Helsingin keskusta kävelymatkan päässä.

Kaikki ei tietenkään ole täydellistä eikä Töölökään ole koskaan täysin valmiiksi rakennettu. Töölössä tapahtuu koko ajan - koko ajan tehdään uusia suunnitelmia. Meidän tulee olla näiden suhteen valppaita, koska kaikki muutokset eivät voi miellyttää kaikkia tai olla hyviä asukkaiden ja yrittäjien kannalta. Töölö-Seura puuttuu aina tarvittaessa suunnittelun epäkohtiin. Yhteistä mielipidettä saattaa välillä olla vaikea muotoilla, koska Töölö-Seurassakin on erilaisia näkemyksiä ja seuran tulisi edustaa kaikkia jäseniään - tai onko edes tarpeen saada yksimielinen näkemys. Pyrimme kuitenkin olemaan ajan tasalla ja tietoisina kaikesta mitä kaupunginosassamme tapahtuu.

Ajankohtaisia asioita ovat tällä hetkellä muun muassa julkinen liikenne, pyörätiet, terveyskeskukset, Töölönlahden puisto, Olympiastadionin kaava (ml. Mäntymäen alue) ja uudisrakentaminen Sibelius-Akatemian luovuttamissa taloissa sekä Taivallahden kasarmialueella. Kaikista näistä suunnitelmista löytyy tietoa Helsingin kaupungin verkkosivuilta ja Helsingin infopisteestä Laituri, Narinkka 2. Töölö-Seura seuraa hankkeita ja jos Sinua huolettaa jokin asia kaupunkisuunnittelussa ja haluat siitä tietoa, saat sitä myös meiltä. Ennen kaikkea haluaisimme kuulla mihin suunnitelmiin haluaisit yhdistyksemme ottavan kantaa tai informoivan Helsingin kaupunkia.

Töölö-Seura ry on perustettu 1958 ja siitä lähtien aktiivisesti toiminut Töölön ja töölöläisten parhaaksi. Seurassamme toimii Ympäristöjaosto, joka seuraa kaavoitusasioita. Mikäli olet kiinnostunut kaupunkisuunnittelusta, voit osallistua jaoston toimintaan joko sähköpostin välityksellä tai voimme järjestää kokouksia eri aiheista. Viime marraskuussa järjestimme Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa seminaarin Laiturilla, jossa kaupunginsuunnittelijat esittelivät Töölöä koskevia suunnitelmia. Tilaisuuteen osallistui 40 töölöläistä. Seuraava on maanantaina 8.6. Villa Kivessä järjestettävä tilaisuus, jossa kaupunkisuunnitteluviraston arkkitehdit ovat kertomassa Töölönlahden ja Linnunlaulun sekä Olympiastadionin ja Mäntymäen alueen kaavoitustilanteesta ja suunnitelmista.

Yhteyshenkilönä toimii Rolf Rosenberg, rolf.rosenberg@bastu.net. Puh. 0456325758.

 

Töölö-Seura mukana Stadin Rantaryhmässä

Stadin Rantaryhmä on Helsingin rantakaupunginosayhdistysten vapaaehtoinen yhteistyöverkosto, jossa Töölö-Seura on aktiivisesti mukana. Stadin Rantaryhmä toimii kaikkien helsinkiläisten hyväksi ja korostaa asukkaiden oikeutta nauttia Helsingin merellisyydestä.

Helsingin vapaat rantavyöhykkeet ovat asukkaille rakkaita ja tärkeitä virkistysalueita. Harvassa maailman pääkaupungissa on sellaiset sisälahdet kuin Helsingin keskustassa. Sisälahtien ainutlaatuisuutta on osattava suojella.

Vapaat merenrannat ovat kaikille stadilaisille kuuluva kansallisaarre. Niistä on nykyisten ja tulevien sukupolvien saatava nauttia. Rantoja ja merellä liikkumista on kehitettävä tältä pohjalta. Helsinki voidaan yhä säilyttää maailman merellisimpänä pääkaupunkina, jos niin halutaan.

Stadin rantaryhmä haluaa koota yhteen kaikki rantojen käytöstä kiinnostuneet kaupunginosa- ja asukasyhdistykset. Rantaryhmän tarkoituksena on vaikuttaa rantoja koskeviin suunnitelmiin yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa kaikkien ranta-alueilla toimivien kaupunginosayhdistysten kanssa.

Rantaryhmä seuraa tiiviisti ranta-alueihin ja Helsingin merelliseen julkisivuun vaikuttavia suunnitelmia. Töölön kannalta huolestuttavia suunnitelmia ovat Mechelininkadun päähän suunniteltu valtava ns. Jätkäsaaren tornihotelli ja Telakkarannan ylikorkea rakentaminen. Paitsi, että ne turmelevat kaupunkikuvaa poiketessaan räikeästi ympäröivästä kaupunkirakenteesta, ne tuovat yhdessä Jätkäsaaren ja Hernesaaren rakentamisen myötä valtavan läpikulkuliikenteen lisäyksen Töölöön.

Rantaryhmään ja sen toimintaa voit tutusta osoitteessa www.stadinrantaryhma.fi .

RA