Töölö-Seura ry / Jaokset / Ympäristöjaos

Ympäristöjaos

Ympäristöjaos seuraa Helsingin kaavoitusta tarkoituksena varmistaa että Töölön asukkaiden ja yritysten oikeudet ja palvelut eivät vaarannu, sekä tiedottaa asukkaille kaupungin suunnitelmista. Keskeisiä aiheita ovat paikallinen terveydenhuolto, liikenne ja viheralueet. Terveyskeskukset ja muut sosiaalipalvelut muuttuvat ja toimistot siirtyvät, mutta vielä emme tiedä minne. Keskustaan kuitenkin. Liikennekysymyksinä ajankohtaista ovat Mechelininkadun, Runeberginkadun ja Mannerheimintien järjestelyt koskien yksityisautojen pysäköintiä ja pyöräteitä. Pyörätiet laitetaan ajoradalle ja pysäköintipaikkoja siirtyy Hietaniemeen. Pisararata ja uudet raitiovaunulinjaukset vaikuttavat julkisen liikenteen sujuvuuteen. Julkinen liikenne näyttää paranevan Töölön alueella. Ympäristöjaoksenm puheenjohtajana on Rolf Rosenberg, rolf.rosenberg@bastu.net .

Tule toimimaan paremman ympäristön puolesta

Töölö on hieno, mutta ei vielä valmis

Me, jotka asumme Töölössä, saamme olla tyytyväisiä asuinympäristöömme. Onko Helsingissä toista kaupunginosaa joka on yhtä täydellinen. Se on vanha, jo 1930-luvulla melkein valmiiksi rakennettu oikea kaupunki. Valoisa, leveät kadut, kivijalkaliikkeitä, ravintoloita, pikkuteattereita, Ooppera, Musiikkitalo aivan rajalla, puistoja ja rantoja, oma tori, kaikkea tätä meillä on. Julkinen liikenne on runsasta ja Helsingin keskusta kävelymatkan päässä.

Mutta ei kaikki ole täydellistä eikä Töölökään koskaan ole täysin valmiiksi rakennettu. Koko ajan Töölössä tapahtuu, koko ajan tehdään uusia suunnitelmia. Meidän tulee olla näiden suhteen valppaita koska kaikki muutokset eivät ole kaikkien makuun. Töölö-Seura ry puuttuu mielellään epäkohtiin, mutta suunnitelmiin on usein vaikea puuttua siksi että Töölössä asuu kaikenlaisia ihmisiä. Meillä on eri mielipiteitä ja yhteistä mielipidettä on usein vaikea muotoilla. Ja Töölö-Seura ry edustaa kaikkia jäseniään. Mutta me pyrimme olemaan ajan tasalla ja olemaan tietoisia kaikesta mitä tapahtuu.

Ajankohtaisia asioita tällä hetkellä ovat mm. julkinen liikenne, pyörätiet, terveyskeskukset, Töölönlahden puisto, Olympiastadionin kaava ja uudisrakentaminen Sibelius-akatemian luovuttamissa taloissa sekä Taivallahden kasarmialueella. Kaikista näistä suunnitelmista löytyy tietoa Helsingin verkkosivuilta ja Helsingin infopisteestä Laituri, Narinkka 2. Mutta Töölö-Seura seuraa asioita ja jos teitä huolettaa joku asia kaupunkisuunnittelussa ja haluatte siitä tietoa, sitä saa myös meiltä. Ja ennen kaikkea haluaisimme kuulla jos teitä huolettaa joku asia ja haluaisitte että yhdistys ottaa kantaa tai informoi Helsingin kaupunkia asiasta aina harkinnan mukaan.

Töölö-Seura ry on perustettu 1958 ja siitä lähtien aktiivisesti toiminut Töölön ja töölöläisten parhaaksi. Nytkin seurassamme toimii Ympäristöjaos, joka seuraa kaavoitusasioita. Mikä olette kiinnostunut kaupunkisuunnittelusta, voitte osallistua jaoksen toimintaan, joko sähköpostin välityksellä tai voimme järjestää kokouksia eri aiheista. Viimeksi marraskuussa järjestimme Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa seminaarin Laiturilla, jossa kaupungin suunnittelijat esittelivät Töölöä koskevia suunnitelmia. Tilaisuuteen osallistui 40 Töölöläistä.

Yhteishenkilönä toimii Rolf Rosenberg, rolf.rosenberg@bastu.net. Puh: 0456325758.