Ajankohtaista

Töölö-Seura juhli 60-vuotista taivaltaan

Lämminhenkisessä juhlassa kuultiin useita tervehdyksiä ja puheenvuoroja sekä taiteilijoiden esityksiä. Juhla pidetiin samassa salissa , jossa Töölö-Seura ry perustettiin 60 vuotta sitten. Muutamia kuvia juhlasta näet klikkaamalla tästä. 

Kevään kursseille ilmoittautuminen alkanut

Helsingin aikuisopiston kurssi-ilmoittautuminen
Töölöntulli 8:ssa sijaitsevan Helsingin aikuisopiston kevätlukukauden kurssi-ilmoittautuminen on alkanut. Yli tuhannen kurssin joukosta löytyy liikuntaa, tanssia, taiteita, kädentaitoja, musiikkia ja lähes 20 vierasta kieltä. Koko lukukauden kestävien kurssien lisäksi opisto järjestää päiväkursseja, viikonloppukursseja, verkkokursseja ja työelämän kursseja. Lisäksi kursseja on tarjolla mm. senioreille ja lapsiperheille sekä englanninkielistä opetusta kaipaaville. Tarjontaan voi tutustua osoitteessa www.helao.fi ja ilmoittautua verkossa, sähköpostitse toimisto@helao.fi tai opistolla Töölöntullinkatu 8:ssa.

Helsingin aikuisopisto

Toimisto: (09) 41 500 300 | toimisto@helao.fi | www.helao.fi
Töölöntullinkatu 8, 00250 Helsinki
Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa
Yli 1 000 kurssia – tutustu ja ilmoittaudu

 

Helsingin kaupunki pyytää ja odottaa asukkaiden ideoita

1.) Miten voitaisiin turvata ja lisätä luonnon monimuotoisuutta?
2.) Mitä tekisit, jos saisit rahaa asuinympäristösi kehittämiseen?

Rikas ja rakas Helsingin luonto – kuinka säilytetään sen monimuotoisuus?

Millainen on suhteesi Helsingin luontoon? Missä sijaitsevat Helsingin luonnon rikkaudet? Tiedätkö jonkin paikan, jossa kasvillisuus tai eläimistö on erityisen monipuolista tai missä se on selvästi vähentynyt? Onko sinulla ideoita, miten Helsingin luonnon monimuotoisuutta voidaan lisätä? Mitä kaupungin tulisi tehdä?

Helsingin kaupunki päivittää Luonnon monimuotoisuuden turvaamisen toimintaohjelmaa. Kaupunki haluaa löytää ja kehittää toimintoja ja toimintatapoja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi puistoissa, rannoilla, merellä, joissa, niityillä, metsissä, pihoilla ja muilla viheralueilla, mutta myös tiiviisti rakennetuissa ympäristöissä.

Vastaa kyselyyn ja kerro ajatuksesi siitä, kuinka Helsingin luonto voidaan säilyttää mahdollisimman monipuolisena ja elinvoimaisena.

Kysely löytyy osoitteesta http://mpt.link/lumo, ja siihen voi vastata 9.12.2018 saakka.

Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan Lumoava Helsinki – 200 luontoelämystä -kirjoja

Yhteyshenkilö:

Kaarina Heikkonen
Kaupunkiekologi
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 09 310 315 81, 050 343 9050
kaarina.heikkonen@hel.fi

 

OmaStadi – Helsingin osallistuvan budjetoinnin ehdotusten kerääminen on alkanut 15.11.!

Mitä tekisit, jos saisit rahaa asuinympäristösi kehittämiseen? Tätä kaupunki nyt kysyy asukkailtaan, kun se aloittaa osallistuvan budjetoinnin ja avaa vuosittain noin 4,4 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Ehdotuksia kerätään 15.11.-9.12. osoitteessa OmaStadi.hel.fi. Ideoita voi kirjata verkkopalveluun tänä aikana kuka tahansa, mutta parhaat ja vaikuttavimmat ideat syntyvät yhdessä. Siksi eri puolilla kaupunkia järjestetään avoimia työpajoja, joissa ehdotuksia voi ideoida yhdessä muiden kanssa. Kaikki avoimet työpajat löytyvät OmaStadi-verkkopalvelusta.

OmaStadi kuuluu kaikille. Yhdessä voimme edistää kaikkien kaupunkilaisten mahdollisuuksia osallistua ehdotusten ideointiin, kehittämiseen ja myöhemmin äänestämiseen. Miten juuri sinun alueeltasi saataisiin paljon loistavia ideoita mukaan?

Haluatko järjestää ideointitilaisuuden, koota porukan pelaamaan OmaStadi-peliä tai jakaa tietoa asiasta järjestössänne, naapurustossanne tai vaikka sosiaalisessa mediassa? Olemme koonneet tätä varten materiaalipankin, josta löytyy kaikki tarvittava ideointitilaisuuden järjestämiseen ja viestintään. https://omastadi.hel.fi/assemblies/omastadi-materiaalit

Materiaalipankista löytyy:

OmaStadi-peli
OmaStadi-korttipeli on helppo tapa ohjata ideointia ryhmässä ja muotoilla yhdessä osallistuvan budjetoinnin ehdotuksia. Pelin avulla voi myös kehittää olemassa olevaa ideaa yhdessä eteenpäin ja testata, miten hyvin se sopii osallistuvan budjetoinnin reunaehtoihin. Materiaalipankista löytyvät peliohjeet sekä tulostettavat pelikortit suomeksi, selkosuomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi. Mukana on myös peliohjevideo suomeksi.

Halutessasi voit myös tilata korttipakan alueesi stadiluotsilta.

Ideankuvauspohja
Tulostettava lomake, jota voitte halutessanne hyödyntää OmaStadi-pelissä syntyneen idean kirjaamiseen. Voitte myös kirjata idean suoraan OmaStadi -verkkopalveluun.

Markkinointimateriaalia
Julistepohja, jota voi muokata ja käyttää pelitilaisuuksista viestimiseen sekä markkinointikuvia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa viestimistä varten.

Tiivis infopaketti
PowerPoint-esitys, jossa on esitetty keskeisimpiä asioita osallistuvasta budjetoinnista. Tämä on hyvä pohjustus ennen yhteisen ideoinnin aloittamista.

Jos tarvitset lisää materiaaleja tai sinulla on jotain muuta kysyttävää, ole yhteydessä alueesi stadiluotsiin (etunimi.sukunimi@hel.fi). Stadiluotsien alueet: hel.fi/stadiluotsit.

Antoisaa ideointia!

Yhteistyöterveisin,
Stadiluotsit

Kaupunginkanslia / Viestintäosasto
Osallisuus ja neuvonta / Alueosallisuus
(09) 310 36029, 040 3585417

Töölö-Seuran 60-vuotishistoriikki nyt myynnissä

Historiikin kansi

Töölön puolella - Töölö-Seura ry 60 vuotta -historiikki nyt myynnissä!

Hae omasi Töölö- Seuran toimistolta Eino Leinon katu 4 (katutaso) torstaina ja perjantaina  15. - 16.11.2018 klo 14 -17.

Ennakko-ostohinta 25 € (OVH 30 €).

Kirja on myynnissä myös seuran 60-vuotisjuhlassa sunnuntaina 18.11.2018
Olethan muistanut ilmoittautua juhlaan! Tervetuloa, myös avec! (ohjelma liitteenä).

Jos käyt hakemassa kirjan toimistolta tai ostat sen juhlasta, varaudu käteismaksuun. Halutessasi voit maksaa ennakkoon Töölö-Seuran tilille ja lunastaa kirjan maksukuitilla. 
Pankkiyhteys: Aktia FI6340550011002421. 
Juhlakirjan voi ostaa myös nettikaupasta www.kirjakauppias.fi.

Töölö Seura ry 
HALLITUS

Töölö-Seuran 60-vuotisjuhla 18.11.2018

Töölö-Seura ry:n 60-vuotisjuhlan ajankohta on muuttunut aikaisemmin ilmoitetusta. Juhla pidetään Taivallahden peruskoulun juhlasalissa sunnuntaina 18.11.2018 klo 15.00. Tarkemmat tiedot seuraavassa jäsenkirjeessä.

Minun Töölöni -kirjoituskilpailun 2018 palkitut

Minun Töölöni -kirjoituskilpailu on Töölö-Seuran aloitteesta alkanut keväinen tapahtuma Töölön alueen kouluissa. Kevään 2018 kilpailu on kuudes Töölö-Seuran ja koulujen yhteinen Minun Töölöni -kirjoituskilpailu, jonka tarkoitus on syventää kotiseuturakkautta ja kiintymystä Töölöön sekä Helsinkiin. Tarkoituksena on kiinnittää koululaisten huomio Töölön kauniisiin, mukaviin, jännittäviin ym. hyviin puoliin sekä Töölön tarjoamiin mahdollisuuksiin nuorille nyt ja tulevaisuudessa. Kilpailusarjat on jaettu luokka-asteiden mukaisesti. Lue palkitut kirjoitukset klikkaamalla tästä.

Töölön kylätalolla talkoot 23.5.2018

Töölön kylätalon ystävät kutsuvat alla olevalla viestillä kaikkia töölöläisiä talkoisiin.

Kevät toi kevät toi maalarin…tervetuloa Hietsuun! 
Töölön Kylätalo Hietsu kaipaa vielä viimeistelymaalia rannan puolen julkisivuunsa ja listoja ikkunoihin. Nyt on juuri oikea hetki jatkaa talkoita!

Kylätalon ystävät järjestävät paikalla talkoot keskiviikkona 23.5. klo 16 - 20.
Työ ei ole kovin raskasta ja sen voi tehdä pääasiassa maasta käsin ja samalla kuulla muiden kuulumisia - tutustua ja viihtyä!

Talkooväelle on tarjolla virvokkeita: kahvia ja voileipiä.

Tule mukaan vaikka lyhyeksikin aikaa ja tuo kaverisi myös! Yhdessä saamme paljon aikaan - tervetuloa! Os. on Hiekkarannantie 9, bussi 24.

Tule mukaan toimimaan ja yhdistyksen kokoukseen

Vuosi 2018 on Töölö-Seuran 60-vuotisjuhlavuosi. Seura perustettiin syksyllä 1958 ja niinpä lokakuussa järjestetään seuran 60-vuotisjuhla. Valmisteilla on myös Töölö-Seuran 60-vuotisjuhlajulkaisu.

Entiseen tapaan olemme mukana myös Helsinki-päivän vietossa 12.6.2018. Parhaillaan suunnitellaan ja valmistellaan Helsinki-päivän ohjelmaa Töölöntorille.

Töölö-Seura tarvitsee riveihinsä uusia aktiivisia jäseniä. Tule mukaan toimimaan Töölön asuinympäristön laadun ja viihtyvyyden parantamiseksi sekä yritysten toimintaedellytysten kehittämiseksi. Jos mielenkiintosi heräsi, kerro itsestäsi ja kiinnostuksestasi ja soita tai laita sähköpostia Töölö-Seuran puheenjohtaja Pirkko Liljeströmille puh. 040 5068088, sähköposti: pirkko.liljestrom@pp.inet.fi .

Hyvä Töölö-Seuran jäsen. Tule mukaan yhdistyksen kokoukseen keskustelemaan ja päättämään Töölö-Seuran toiminnasta, uuden hallituksen kokoonpanosta ja jäsenmaksun suuruudesta.

TÖÖLÖ-SEURAN VARSINAINEN YHDISTYKSEN KOKOUS 2018 - ASIALISTA
Aika 1.3.2018 klo 18.00
Paikka Töölön kirjasto,
Topeliuksenkatu 6, Mika Waltari -sali (4. krs.)

Kokouksen aluksi, ennen virallisia asioita, kuulemme vuoden 2016 töölöläiseksi valitun kirjastonjohtaja Anne Ala-Honkolan puheenvuoron Töölön kirjaston toiminnasta ja katsauksen Keskustakirjasto Oodiin.

1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa, kaksi ääntenlaskijaa.

3. Todetaan kokouksen osanottajat.

4. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

5. Hyväksytään kokouksen työjärjestys.

6. Esitetään edellisen vuoden vuosikertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto.

7. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

8. Hyväksytään kulumassa olevan toimintavuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio ja päätetään henkilö- ja yritysjäseniltä sekä kannatusjäseniltä perittävien liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet.

9. Päätetään hallituksen jäsenten ja toiminnantarkastajien palkkioista.

10. Valitaan hallituksen puheenjohtaja, jota kutsutaan seuran puheenjohtajaksi.

11. Valitaan hallituksen jäsenet (vähintään 4 ja enintään 6) ja yksi varajäsen.

12. Valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja yksi varahenkilö.

13. Käsitellään muut mahdolliset esille tulevat asiat, joista hallitukselle on tehty kirjallinen esitys vähintään kolmeakymmentä (30) päivää ennen yhdistyksen varsinaista kokousta tai jotka hallitus haluaa kokoukselle esittää. (Tähän kokoukseen asioita ei ole esitetty.)


Töölö-Seura ry ,
Eino Leinon katu 4, 00250 Helsinki
tooloseura@gmail.com
http://facebook.co/groups/tooloseura