Ajankohtaista

Töölö-Seuran 60-vuotisjuhla 18.11.2018

Töölö-Seura ry:n 60-vuotisjuhlan ajankohta on muuttunut aikaisemmin ilmoitetusta. Juhla pidetään Taivallahden peruskoulun juhlasalissa sunnuntaina 18.11.2018 klo 15.00. Tarkemmat tiedot seuraavassa jäsenkirjeessä.

Minun Töölöni -kirjoituskilpailun 2018 palkitut

Minun Töölöni -kirjoituskilpailu on Töölö-Seuran aloitteesta alkanut keväinen tapahtuma Töölön alueen kouluissa. Kevään 2018 kilpailu on kuudes Töölö-Seuran ja koulujen yhteinen Minun Töölöni -kirjoituskilpailu, jonka tarkoitus on syventää kotiseuturakkautta ja kiintymystä Töölöön sekä Helsinkiin. Tarkoituksena on kiinnittää koululaisten huomio Töölön kauniisiin, mukaviin, jännittäviin ym. hyviin puoliin sekä Töölön tarjoamiin mahdollisuuksiin nuorille nyt ja tulevaisuudessa. Kilpailusarjat on jaettu luokka-asteiden mukaisesti. Lue palkitut kirjoitukset klikkaamalla tästä.

Töölön kylätalolla talkoot 23.5.2018

Töölön kylätalon ystävät kutsuvat alla olevalla viestillä kaikkia töölöläisiä talkoisiin.

Kevät toi kevät toi maalarin…tervetuloa Hietsuun! 
Töölön Kylätalo Hietsu kaipaa vielä viimeistelymaalia rannan puolen julkisivuunsa ja listoja ikkunoihin. Nyt on juuri oikea hetki jatkaa talkoita!

Kylätalon ystävät järjestävät paikalla talkoot keskiviikkona 23.5. klo 16 - 20.
Työ ei ole kovin raskasta ja sen voi tehdä pääasiassa maasta käsin ja samalla kuulla muiden kuulumisia - tutustua ja viihtyä!

Talkooväelle on tarjolla virvokkeita: kahvia ja voileipiä.

Tule mukaan vaikka lyhyeksikin aikaa ja tuo kaverisi myös! Yhdessä saamme paljon aikaan - tervetuloa! Os. on Hiekkarannantie 9, bussi 24.

Tule mukaan toimimaan ja yhdistyksen kokoukseen

Vuosi 2018 on Töölö-Seuran 60-vuotisjuhlavuosi. Seura perustettiin syksyllä 1958 ja niinpä lokakuussa järjestetään seuran 60-vuotisjuhla. Valmisteilla on myös Töölö-Seuran 60-vuotisjuhlajulkaisu.

Entiseen tapaan olemme mukana myös Helsinki-päivän vietossa 12.6.2018. Parhaillaan suunnitellaan ja valmistellaan Helsinki-päivän ohjelmaa Töölöntorille.

Töölö-Seura tarvitsee riveihinsä uusia aktiivisia jäseniä. Tule mukaan toimimaan Töölön asuinympäristön laadun ja viihtyvyyden parantamiseksi sekä yritysten toimintaedellytysten kehittämiseksi. Jos mielenkiintosi heräsi, kerro itsestäsi ja kiinnostuksestasi ja soita tai laita sähköpostia Töölö-Seuran puheenjohtaja Pirkko Liljeströmille puh. 040 5068088, sähköposti: pirkko.liljestrom@pp.inet.fi .

Hyvä Töölö-Seuran jäsen. Tule mukaan yhdistyksen kokoukseen keskustelemaan ja päättämään Töölö-Seuran toiminnasta, uuden hallituksen kokoonpanosta ja jäsenmaksun suuruudesta.

TÖÖLÖ-SEURAN VARSINAINEN YHDISTYKSEN KOKOUS 2018 - ASIALISTA
Aika 1.3.2018 klo 18.00
Paikka Töölön kirjasto,
Topeliuksenkatu 6, Mika Waltari -sali (4. krs.)

Kokouksen aluksi, ennen virallisia asioita, kuulemme vuoden 2016 töölöläiseksi valitun kirjastonjohtaja Anne Ala-Honkolan puheenvuoron Töölön kirjaston toiminnasta ja katsauksen Keskustakirjasto Oodiin.

1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa, kaksi ääntenlaskijaa.

3. Todetaan kokouksen osanottajat.

4. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

5. Hyväksytään kokouksen työjärjestys.

6. Esitetään edellisen vuoden vuosikertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto.

7. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

8. Hyväksytään kulumassa olevan toimintavuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio ja päätetään henkilö- ja yritysjäseniltä sekä kannatusjäseniltä perittävien liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet.

9. Päätetään hallituksen jäsenten ja toiminnantarkastajien palkkioista.

10. Valitaan hallituksen puheenjohtaja, jota kutsutaan seuran puheenjohtajaksi.

11. Valitaan hallituksen jäsenet (vähintään 4 ja enintään 6) ja yksi varajäsen.

12. Valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja yksi varahenkilö.

13. Käsitellään muut mahdolliset esille tulevat asiat, joista hallitukselle on tehty kirjallinen esitys vähintään kolmeakymmentä (30) päivää ennen yhdistyksen varsinaista kokousta tai jotka hallitus haluaa kokoukselle esittää. (Tähän kokoukseen asioita ei ole esitetty.)


Töölö-Seura ry ,
Eino Leinon katu 4, 00250 Helsinki
tooloseura@gmail.com
http://facebook.co/groups/tooloseura

Töölöntorin kuusijuhla 2.12. klo 11

Kuusijuhlasta 2016 kansikuva 2017Töölö-Seura ry järjestää perinteiseen tapaan Töölöntorin kuusijuhlan 1. adventtisunnuntain aattona, lauantaina 2.12.2017. Joulukuusen kynttilät sytytetään klo 11, jonka jälkeen

torilla esiintyvät mm. Tiernapojat, Töölön kirkon kamarikuoro ja Töölö Brass, jotka tahdittavat myös yhteisesti laulettavia joululauluja. Myös joulupukki vierailee torilla.

Joulukuusi ja kuusen kynttilät on perinteisesti hankittu Töölö-Seuran, töölöläisten yrittäjien ja asukkaiden hyvällä yhteistyöllä. Kuusen pystyttämistä ja kuusijuhlaa voi tukea käsiohjelmassa julkaistavalla ilmoituksella tai nimitervehdyksellä. Käsiohjelmaa, jonka sivuilta löytyvät myös torilla laulettavien joululaulujen sanat, jaetaan kuusijuhlaan osallistuvalle yleisölle. Klikkaamalla Kuusijuhlan käsiohjelman mediatiedot  saat tarkat tiedot siitä, miten ilmoituksen tai nimitervehdyksen saa käsiohjelmassa julkaistavaksi.Joulupukki 2013 03 06 18.45.24

Töölöntorin kuusihankkeessa ovat mukana seuraavat ilmoittajat:

Alko Töölöntori

Asunto Oy Runeberginkatu 44

Asunto Oy Töölöntorni (Töölöntorinkatu 11)

Botta

Cafe TinTin Tango

Carelia Apteekki

Floramore

Helsingfors svenska metodistförsamling

Huoneistokeskus Töölö

K-Market Töölöntori

Keltainen Salonki

Kenkä-Rale

Lions Club Helsinki-Töölö

Mediasolution

Paperikauppa Putinki

Ravintola Elite

Ravintola Mamma Rosa

Remax Koteja

Terttu ja Juhani Pelanne

Työnohjaus Matti Nokela

Töölön Kansallisseura 

Yrittäjät Töölö

 

Minun Töölöni -kirjoituskilpailun palkitut

Töölö-Seura ry ja Töölön alueen koulut ovat yhteistyössä järjestäneet tänä vuonna jo viidennen kerran koululaisille kirjoituskilpailun teemalla Minun Töölöni. Tänä vuonna kirjoituksissa juhlistettiin myös 100-vuotiasta Suomea. Lue palkitut kirjoitukset tästä.

Helsinki-päivän kuvakooste

Lapset saapuvat Helsinki paiva 2017Töölö-Seuran järjestämä Helsinki-päivän ohjelma vietiin läpi sateisella Töölöntorilla. Riesa Pellen ohjelmaa saapui katselemaan suuri joukko päiväkotien lapsia. Katso Helsinki-paivan_2017_-kuvakooste.pdf