Ajankohtaista / Töölöntorista suunnittelukilpailu ja muuta ajankohtaista

Töölöntorin elävöittämisestä suunnitteluikilpailu

Töölöntorin kehittäminen sen nykyisestä alennustilastaan on otettu työn alle. Töölöntorille käynnistyy suunnittelukilpailu vuonna 2019, jossa tutkitaan mm. torin toiminnallista elävöittämistä. Tarkempi, ja osallistava suunnittelu tehdään sen jälkeen. Tällä uutisella Helsingin Eteläisen suurpiirin stadiluotsi Jarkko Laaksonen ilahdutti Töölö-Seuran vuosikokoukseen saapuneita töölöläisiä. Laaksonen kertoi Helsingin stadiluotsitoiminnasta ja työstään yhdyssiteenä kaupunkilaisten ja kaupungin välillä. Hän auttaa asukkaita löytämään kysymyksille ja palautteille oikean kaupungin virkamiehen. Häneen voi ottaa yhteyden sähköpostilla jarkko.laaksonen@hel.fi tai puhelimitse 09 310 36099.

Laaksonen kertoi myös OmaStadi-projektista. Viime syksynä kerättiin kaupunkilaisten ideoita ympäristön kehittämiseksi. Nämä ideat ja ehdotukset ovat nyt olleet toimialojen arvioitavana. Ehdotukset kootaan ja niistä tehdään jatkosuunnitelmia yhdessä asukkaiden ja toimialojen asiantuntijoiden kanssa. Syksyllä kaikki kaupunkilaiset pääsevät äänestämään niitä ja näin vaikuttaman siihen, mitkä suunnitelmat toteutetaan. Töölöä koskevia ehdotuksiakin on runsaasti. Ehdotuksiin ja tuleviin suunnitelmiin voi tutustua sivustolla https://omastadi.fi

Varaamo.hel.fi

Töölön kirjaston johtaja Anne Ala-Honkola kertoi uutisia kirjastosta. Kirjastojen kaikki tilat ja laitteet ovat nyt varattavissa netissä osoitteessa varaamo.hel.fi . Vähitellen Varaamoon siirretään kaikki kaupungin varattavat tilat. Kirjastot ovat aloittaneet myös lukulähettilästoiminnan. Vapaaehtoiset lukulähettiläät tukevat Helsingissä lukuharrastuksen säilymistä lukemalla ääneen ikääntyneille tai muille, jotka tarvitsevat apua lukemisessa. Lukeminen tapahtuu esimerkiksi palvelutaloissa tai ikääntyneiden kotona. Lukulähettilään tehtävät voi yhdistää Suomen Punaisen Ristin ystävätoimintaan tai Helsingin kaupungin vapaaehtoistoimintaan. Jos lukulähettilästoiminta kiinnostaa ota yhteyttä sähköpostilla lukulahettilas@hel.fi tai kysy lisää Helsingin kirjastoista.

Töölö-Seura ry

Töölö-Seuran puheenjohtajana jatkaa Pirkko Liljeström. Mechelininkatu muuttuu ensi toukokuussa asukkaiden ideoimaksi juhlakaduksi, kun remontti vihdoin valmistuu. Töölö-Seura on mukana valmistelutyössä ja 11.5.2019 pidettävässä juhlassa. Keväällä järjestetään yhteistyössä koulujen kanssa seitsemännen kerran Töölö-aiheinen kirjoituskilpailu.

27.2.2019 Risto Alsi